Warren Buffetts aktieråd til den almindelige investor

Warren Edward Buffett (f. 1930) er den måske mest kendte og succesfulde investor i verden. Ifølge Bloomberg Billionairs er Warren Buffett god for ikke mindre end 59,7 Milliarder Dollars, som hovedsageligt er tjent på handel med aktier. Warren Buffett ejer blandt andet store aktieposter i Geico (forsikring), Coca Cola (softdrink), American Express (kreditkort og rejsechecks) og Wells Fargo (bank). Warren Buffett styrer sit imperium igennem virksomheden Berkshire Hathaway, som har hovedkontor i Omaha, NE.

I et interview med tv-kanalen C-span 2 i Economic club of Washington , DC 25 anniversary gav Warren Buffett sit bud på, hvordan den gennemsnitlige investor skulle investere i aktiemarkedet for at opnå gevinst. Warren Buffetts råd til den almindelige investor, der ønsker at tjene lidt ekstra på aktiemarkederne er, at den investoren hver måned skal putte en sum i indeksfonde og lader de professionelle om, at ”stock picke”.

I would recommend that the average investor every month put a sum in an index fond. They are not in a position to make judgments on stocks so they are not in the game where they can pick a stock more than I (Warren Buffett red.) can proscribe medicine. And they will get a good result”.

– Warren Buffett, Chairman and CEO, Berkshire Hathaway

Indeksfonde er gode for den almindelige investor, da de har svært ved at vælge individuelle aktier.  Folk, der ikke er arbejder med aktier, har med andre ord ikke en chance, da det kræver store mængder af data, tid og viden, som det er svært at overkomme, hvis man ikke er en professionel investor. Men der er også gode muligheder for at lave en god handel med indeksfonde. Et eksempel er Dow Jones, der startede det 20. Århundrede i kurs 66 og sluttede det 20. Århundrede i 11.400. Køb equities og gem dem i 20-30 år, så vil de klare det meget fint er rådet fra den gamle aktiemester.

Endeligt slår Warren Buffett i samme TV-program fast, at det er muligt for professionelle folk, at finde frem til de rigtige aktier og tjene penge og aktiemarkederne, og lukker derved den debat, der ofte kører om, professionelle kan performe bedre end markedet. Som han siger det:

Otherwise I would still be delivering papers”.

– Warren Buffett, Chairman and CEO, Berkshire Hathaway

Du kan prøve kræfter med indeksfonde hos Plus500 på den korte bane. Det understreges, at Plus500’s indekshandel er bedst til handel på den korte bane og geare, og ikke til at investere på lang horisont.