Svenske Krone | Investering i den svenske krone

Efter i lang tid at have ligget underdrejet i forhold til såvel euroen som den danske krone der det nu ud til, at kursen på den svenske krone vil stige inden for en overskuelig fremtid. Det er Danske Banks valutaafdeling, der  ved indgangen til 2010 kommer med forudsigelsen i Børsen og på TV2 News. Det er ikke kun Danske Bank men også en række analytikere der ifølge den ansete finansnyhedstjeneste Bloomberg kommer med forudsigelsen om at den svenske krone vil genvinde noget af den tabte styrke i det nye år.

Baggrunden for disse forudsigelser er ifølge valutastrateger fra Danske Bank i Børsen, at den svenske Riksbanken forventes at  hæve renterne ret dramatisk i anden halvdel af 2010. Samme strateger i Danske Bank forventer, at den svenske krone vil stige 3,3 procent over for euroen i det første kvartal. Hos Deutsche Bank forventer man ifølge Børsen, at den svenske krone vil stige hele 6,6 procent inden april.

Den svenske krone har ligget stabilt på omkring 80 danske øre for en svensk krone igennem lang tid, men gik i marts 2009 helt i bund med 64 danske øre for en svensk krone. Siden lavpunktet har den svenske krone genvundet lidt af styrken og koster i dag 71 danske øre for en svensk krone. Baggrunden for den vaklende svenske krone er krisen, der har ramt den eksportorienterede svenske økonomi relativt hårdt. I Sverige forventes det, at økonomien skrumpede 4,7 procent i 2009, mens økonomien forventes at være skrumpet med 4,5 procent i Danmark og kun 1,4 procent i Norge.

Hvis forudsigelserne holder stik ser det ud til, at det snart kan betale sig at holde øje med den svenske krone igen og vi her på redaktionen af Forex Valutahandel, er i alle fald på stikkerne for at gøre en god handel.