CFD software | Gratis CFD software: download, online & mobil

Der findes et utal af forskellige handelsplatforme og udbydere, og bliver derfor også reguleret af forskellige instanser alt efter, hvor de geografisk har base. Indtil for kort tid siden var det i Danmark kun muligt, at handle CFD kontrakter hos Saxo Bank. Siden hen er der kommet flere udbydere til, som f.eks. australske IG Markets samt de tre mest anerkendte udbydere lige nu Plus 500 (UK), eToro (USA) og AVAFX (Irland).

Når man handler CFD kontrakter online, findes der tre måder at gøre dette på.

  • Den mest anvendte er, at man vælger en udbyder og downloader dennes handelsplatform som kan skræddersyes til den enkelte investors behov. I Saxo Banks tilfælde hedder dette software SaxoTrader.
  • Den anden mulighed er, at man anvender et browserbaseret handelssystem, der betyder, at man ikke behøver at downloade programmer. Man har ikke i samme grad mulighed for, at tilpasse platformen til sine egne behov, men den giver hurtig adgang til globale markeder og realtidskurser.
  • Den tredje mulighed er at anvende sin smartphone til CFD handel. Denne mobile handelsform er et supplement til de andre handelsplatforme og gør, at investorer altid har adgang til markederne og øger fleksibiliteten i handlen med CFD kontrakter. Saxo Bank udbyder også denne service, hvor den kaldes SaxoMobileTrader.

Browserbaseret CFD Software fra Plus500

CFD udbyderen eToro tilbyder de samme features som Saxo Bank, men derudover har de en platform kaldet eToro Open Book, der fungerer som en slags social handelsplatform. Her har man mulighed for, at følge andre eToro investorer og tracke deres positioner. Dette kan især være en god idé hvis man enten er lidt grøn på markedet, eller blot ønsker inspiration.

Netop fordi CFD markedet er meget dynamisk, har man brug for at hele tiden at følge med og holde sig opdateret. Derfor er det essentielt, at man anvender en handelsplatform, der giver stor fleksibilitet og mobilitet uden forsinkelser. CFD markedet kan kort sammenfattes sådan: ”You snooze, you lose…”