Kryptovaluta

Kryptovaluta er et af tidens store spørgsmål – Hvad er kryptovaluta? Hvor køber og sælger man kryptovalutaer? Hvordan fungerer en kryptovalutabørs? Hvad bliver det næste bitcoin? For forhåbentligt at blive klogere læs nedenstående.

 

Kryptovaluta investering hvordan?

 

Etablerede kryptobørser:

 

CEX.IO – En af de voksende engelske  børser indenfor kryptovaluta

Besøg CEX.IO

Bitcoin.de – Den tyske børs, der er ved at æde markedet i Tyskland

Bitcoin.de

 

Etablerede kryptotradere:

 

eToro – en af verdens største – hvis ikke verdens største – online trading platformer. Stærke indenfor social trading og reguleret af CySeC (Cypern) og FCA (UK)

eToro

Meget volatilt investeringsprodukt.
Risiko for tab af kapital.
Plus500 – er den anden store hastigt voksende online trading platforme. Hovedsponsor for Atl. Madrid

Plus500

 – 80.6% of Plus 500s CFD detailkunder mister penge

 

 

Hvad er kryptovaluta?

Ganske kort er kryptovalutaer digitale penge, der er skabt til peer to peer sikre pengeoverførelser online.

Den grundlæggende teknologi bag er kryptering, som ikke er noget nyt men stammer tilbage fra Anden Verdenskrig. Kryptering stammer fra Anden verdenskrigs store behov for sikkert at overføre oplysninger fra en enhed til en anden, og bygger på matematik og senere datalogi. Når man krypterer overfører man oplysningerne til ulæselige koder, som igen kan gøres læselige, hvis man kender de rette koder.

Det er klart, at netop kryptering passer godt til pengeoverførsler, da denne kan gøre dem sikre og anonyme. Kryptovaluta overførsler overvåges således ikke centralt men af en større gruppe mennesker og computere decentralt.

Kryptovalutaer er ikke fysiske men alene digitale og kan ikke hæves til kontanter.

Køb Kryptovaluta

I dag er det blevet meget lettere end tidligere at købe kryptovalutaer, hvilket skyldes flere faktorer. For det første er der kommet langt flere og bedre kryptobørser. Samtidigt er de fleste store CFD mæglere begyndt at handle med kryptovaluta på differencekontrakter, hvilket har gjort det lettere for flere at få adgang til kryptovaluta. Såvel det større antal af børser samt alle de store online FX mægleres udvidelse af sortimentet har betydet, at det er blevet lettere at komme ind på kryptomarkedet, end det var i kryptovalutaernes start for snart en del år siden.

 

Kryptovaluta investering

Der er som sagt to meget udbredte måder at handle med kryptovaluta på, enten igennem en kryptovalutabørs, hvor man køber den faktiske valuta eller som CFD (differencekontrakt), hvor man spekulerer i kryptovalutakursen. Under alle omstændigheder, så vil vi gerne gøre opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet ved at handle med krypto, da kursen på de forskellige valutaer er meget svingende (volatil) i forhold til traditionel valutahandel, hvor man investerer i meget små svingninger i kursen for det meste.

Kryptovaluta Investering risiko

At investere er i sagens natur ikke risikofrit, og det er heller ikke tilfældet med en kryptovaluta investering. Her er et par risikoer i forbindelse med kryptovaluta handel, som du bør være opmærksom på.

Kryptobørs investering risiko. I forhold til handel på kryptobørser er risikoen naturligvis, at man kan tabe mange penge på at kursen falder, og der ikke er købere i markedet. Volatilitetens betydning i forhold til CFDer er lidt en anden.

CFD investering risiko. Når man handler hos en af de gode mæglere, så bliver man stoppet ud fra sin position og begrænser derved tabet, hvis en investering går galt. Det er dog en god ide, at spørge sin mægler førend man placerer en stor ordre.

Et eksempel er Saxo Bank, der i forbindelse med Schweizerfrancens voldsomme bevægelser for et par år siden prøvede at få dækket tabets hos de uheldige investorer, der investerede imod Schweizerfrancen eller havde lån i Schweizerfrancen.

Et andet område, som kan udgør et risikomoment ved CFD kryptohandel er gearing. Når du geare din investering, så forøger du muligheden for at tjene uforholdsmæssigt store penge i forhold til din investering, men du forøger også risikoen tilsvarende. Når du geare skal du være opmærksom på, at du kan blive stoppet ud, selv ved små udsving i kursen, hvis du når det minimum i kursen, som din investering eller indestående dækker. Det andet er, at der ofte er et lille gebyr for at ”låne” gearingspengene til din investering.

Investering faresignaler

Der er flere faresignaler, der gør sig gældende indenfor kryptovaluta. For det første er kryptovalutaens juridiske status mildest sagt varierer fra land til land, og det er forbundet med en vis spænding, hvad udfaldet bliver i denne forbindelse. For det andet findes der en række cyber-kriminelle herunder hackere, der gør deres for at stjæle investorernes kryptovaluta. Der er muligheder for at undgå dette igennem blandt andet eksterne wallets til kryptovalutaen, men det er besværligt.

 

Børs kontra CFD handel

Der er mange handlende, der vælger at købe deres kryptovalutaer som CFDer for at slippe for risikoen for at blive berøvet. Når du vædder på kryptovalutaens bevægelse, har du ikke risikoen for at blive bestjålet, da du ikke ejer valutaen selv. Samtidigt er det muligt at geare din investering igennem CFDer sådan at du tjener mere eller taber mere for et mindre indskud.

De mest udbredte kryptovaluta online traders er vel:

eToro

Meget volatilt investeringsprodukt.
Risiko for tab af kapital.

Plus500

 – 80.6% of Plus 500s CFD detailkunder mister penge

Plus500 Ltd er noteret på London Stock Exchange.

Hvis du hellere vil eje din kryptovaluta selv, så skal du oprette dig på en kryptovalutabørs, hvor du kan købe eller sælge kryptovaluta med andre på et marked. Nogle udbredte kryptovalutabørser er vel:

CEX.IO

Bitcoin.de

 

Kryptovaluta Ripple

Ripple eller XRP som valutaen hedder er en af de nyere ICO (initial Coin Offers) men ikke desto mindre en af de mest populære. Ripple er først og fremmest hurtig og sikker peer-to-peer pengetransaktioner, men med introduktionen af deres valuta XRP, har de for alvor meldt sig på kryptovalutamarkedet. Du kan ikke handle Ripple på alle kryptovalutabørser, men du skulle kunne handle dem på ovenstående samt på ovenstående CFD platforme.

 

Kryptovaluta Bitcoin

Bitcoin er den første og største kryptovaluta. Bitcoin så verdens lys i 2009 og er klart den mest udbredte kryptovaluta. Man kan handle med Bitcoins på stort set alle kryptovalutabørser i verden og hos langt de fleste store CFD online mæglere. Bitcoins er som de fleste andre store kryptovalutaer meget volatile (har meget varierende kurser). Hvis man ønsker at investere i en kryptovaluta som Bitcoins skal man være klar over at Bitcoins er skabt af en meget stor gruppe mennesker og kan på denne baggrund tage forskellige retninger alt efter, hvad den store gruppe Bitcoins folk vælger at gøre.

De nye bitcoins kommer ud i systemet med Bitcoin Minning, som betyder, at minnerne og deres computere løser komplicerede matematiske problemer og bliver belønnet for løste opgaver med at modtage Bitcoins.

 

Kryptovaluta Ethereum

Ethereum er efter Bitcoin den største kryptovaluta, der findes. Ethereum er den næst største kryptovaluta på markedet for tiden og bag denne ligger en meget smart teknologi. Ethereum er en af de kryptovalutaer, som mange holder øje med. Du kan handle Ethereum på næsten alle kryptovalutabørser og på alle CFD handelsplatforme.

 

Kryptovaluta Litecoins

På samme måde som interessefællen Bitcoins er antallet af mulige Litecoins i systemet begrænset, og der komer ikke til at eksistere flere end 84 millioner Litecoins i systemet. Det er klart, at disse begrænsninger i antallet af eksempelvis Litecoins giver visse begrænsinger i forhold til en klassisk valuta, hvor der kan trykkes flere penge, når omstændighederne kræver det.