Hvad er binære optioner?

Mange nybegyndere på aktiemarkedet vælger ofte de lidt mere simple binære optioner, når de vil til at lære at handle på de finansielle markeder. Med den stigende interesse for at handle på de finansielle markeder og de øgede muligheder med online handel er flere begyndt at handle med binære optioner. Det er kompliceret at investere i aktier, valuta, varer og råvarer, og det resulterer ofte i dyre lærepenge. Der er ingen let vej til handel på de finansielle markeder, og vejen frem er oftest ”learning by doing”, og ”learning er ofte dyr”. Binære optioner er en af de mere enkle veje til at lære at handle på de finansielle markeder.

I det følgende kan du læse om hvad binære optioner er? Samt hvad du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med handel med binære optioner.

Binære optioner er relativt enkle

Et af de aspekter af binære optioner, der har været med til at sprede investeringsformen, er, at investeringstypen er relativt enkelt. Som navnet antyder, så er der kun to mulige udfald af en handel med binære optioner – enten vinder man eller også taber man. Binære optioner går i alt sin enkelthed ud på, at man, hvis man tror, at markedet skal op af indenfor et givent tidsrum spille på at markedet går op af (”call”), og hvis man tror, at markedet går nedad, så skal man spille på at markedet går nedad (”put”)

Binære optioner er for handlende med kortere tidshorisont

Især for handlende med en kortere tidshorisont er binære optioner – eller digitale optioner om man vil – et interessant område. Det kan godt lade sig gøre, at investere over lidt længere tidsperioder , men investeringsformen gør sig klart bedst indenfor kortere tidsperioder som for eksempel 60 sekunder. Det skal dog med i beregningen, at muligheden for at forudsige et udfald på et finansielt marked sandsynligvis svinger ind i forbindelse med væddemål med korte tidshorisonter.

Binære optioner er et spil og ikke en direkte handel

Det er en udbredt misforståelse, at binære optioner rent faktisk fører til en fysisk handel på et finansielt marked. Binære optioner er et kunstigt produkt (eller derivat) eller et spil om man vil, hvor markedets bevægelse ligger til grund for væddemålets resultat, på samme måde som man kender det fra bookmaking. Når du handler med binære optioner, indgår du en aftale med din binære optionsmægler om, at prisen på en enhed er over eller under et givent tal på et på forhånd aftalt tidspunkt. Hvis du vinder, så får du typisk et afkast på mellem 65 og 90 % oveni din investering alt efter hvilken mægler, og hvilket væddemål, som du ønsker at investere i. Hvis dit væddemål ikke går, som du har forudset, så taber du hele eller det meste af dit indskud alt efter, hvilket binære options broker, som du har valgt at benytte.

Spil kun for, hvad du kan tåle at tabe

Det er meget vigtigt at understrege, at binære optioner er et hasardspil, og der gælder derfor de samme faldgrupper som indenfor hasardspil generelt. Man kan ikke satse mere, end man kan tåle at tabe. Ligesom indenfor spil generelt er der flere tabere end vindere, og det er derfor vigtigt, at du ikke lader spilledjævlen få tag i dig. Hvis du oplever at have svært ved at sige stop, samt at du hele tiden satser mere og mere for at få det tabte tilbage, så skal du stoppe med at spille med det samme og søge hjælp. Der findes mange gode steder, hvor man kan få professionel hjælp til at komme ud af sine spilleproblemer.