Guldhandel | Guldinvestering | Investering i guld online

Den eksplosive udvikling indenfor guldpriser har betydet, at stadigt flere skandinaver er begyndt at sætte en ikke uvæsentlig andel af deres penge i det glinsende guld. En af de væsentligste årsager at investering i guld er i vækst er, at det er blevet meget lettere at købe guld en praksis, end det var tidligere. Den væsentligste årsag til denne udvikling er, at man i dag kan købe guld direkte fra hjemmet på sin PC.
Med de mange nye online guldmuligheder er der kommet mange især private investorer til, hvilket har været en medvirkende årsag til, at prisen på guld siden 2006 er tredoblet i værdi.

Her er to af de mest almindelige måder, hvorpå man kan investere i guld online.

Køb Guld via investeringsforeninger

En af de mest simple måder at handle guld online på er igennem en af de store investeringsforeninger, der eksisterer i fortrinsvist England og USA. Den største guldfond på markedet er ”Gld”, som udbydes af SPDR Gold Shares. Gld findes på nyse under handelssymbolet ”Gld”, så det er relativt let at komme til at finde dem. Når du handler guld igennem de store guldfonde, handler du på baggrund af rent fysisk guld i reserve, så der er sikkerhed for hver krone, der investeres ved dine handler.  En fordel ved at handle guld igennem en af Guldfondene er, at de som regel har ret lave omkostninger i forbindelse med handlerne.

En anden interessant udbyder af guld er engelske Bullionvault. Vi foretrækker på FXvalutahandel.com gerne europæiske kanaler, og er derfor tilbøjelig til at anbefale Bullionvault, når du køber guld.

Invester i guldstigninger og fald på trading platforme

Hvis man ikke er interesseret i, partout at skulle eje den guld, som man handler med, men er mere interesseret i at investere i stigninger og fald i priserne, så er en af de mange online trading platforme en åbenlys mulighed. På disse platforme investere man ikke i selve guldet, men laver en form for kontrakt omkring, hvorvidt prisen på guld vil stige eller falde fremover. Et af de elementer, der har gjort netop denne form for guld handel interessant er muligheden for gearing og derved tjene (eller tabe) penge på selv meget små prisbevægelser.

Hvis du vil handle med guld via en af de mange trading platforme er Plus500, Avafx eller eToro gode muligheder især for begyndere.