Er CFDer og binære optioner betting?

Et af de spørgsmål, som oftest stilles i forbindelse med handel med CFDer og binære optioner er, om det i virkeligheden ikke er ren betting. Det korte svar i sammenligningen mellem betting og CFDer er ”nej”, mens svaret til sammenligningen mellem betting og binære optioner er ”måske”. Vi er ikke en betting guide, så vi vil nøjes med diskussionen.

Betting og binære optioner

Sammenligningen mellem betting og binære optioner er nærliggende – du vædder på, om et aktiv går op eller ned på samme måde som man vædder på, om det ene eller det andet hold vinder en kamp, eller hvor mange mål, der scores i kampen. På samme måde som bookmakeren har en fordel, så har binære optionsmægleren en fordel i forhold til kunden.

Modsat, så handler en binære optionsmægler på de finansielle markeder og i bevægelser ofte ned til 60 sekunder. De finansielle markedstrend er vel noget mere bundet i markedets logik end en sportsbegivenhed, der alt i alt handler om et spil.

CFDer i forhold til betting

CFDer ligger efter vores vurdering et stykke fra betting. Det er rigtigt, at man kan spille på markedet bevægelse i CFDer, men det bunder i ”rigtige” investeringer i markedet, som når du handler følges op af investeringer af mægleren (hvis du har en ordentlig mægler).

Modsat kan man sige, at CFDer i mange tilfælde er ren gambling, og du bør se dig godt for, når du handler med CFDer, da der er store penge at tjene, men også risiko for at tabe penge og i sjældne tilfælde mere end du oprindeligt har spillet for.

En bonus er en god måde at ”øve”

Som vi har beskrevet i flere artikler, så er det ofte en ide for nye handlende, at starte med at handle med CFDer og binære optioner med at finde en brugervenlig broker med en god bonus og evt. en bonuskode. En lukrativ bonus kan være med til at begrænse lærepengene, mens man stifter bekendtskab med det at handle. Hvis man går efter en god bonus givet af en sportsbookmaker, anbefaler vi, at man besøger en af de mange gode sider, der giver en oversigt over de bedste bonusser og tilgængelige bonuskoder på det danske marked. De mange sammenligningssider vil kunne lede dig til den rigtige Danske Spil bonuskode eller hvem du er interesseret i at spille hos.